Красимир Стефанов. Снимка: Булфото
fallback

"Законът казва кои са облагаемите доходи, а парите в пликове, които получават депутатите, не са личен доход", заяви във Варна директорът на НАП Красимир Стефанов.

Той допълни, че съгласно правилника на Народното събрание тези суми се използват за представителни средства, заплащане на консултации и хонорари на сътрудниците.

"Това се случва често и в други европейски страни, но тези пари са предвидени в бюджетите на съответните институции и няма как да им се търсят данъци. Това са пари, които се дават на парламентарните групи като целеви, а не са личен доход на народните представители”, допълни Красимир Стефанов.

При посещението си в морската столица данъчен №1 поиска от колегите си от териториалните дирекции повече инициативност по отношение на ДДС измамите.

Oще по темата

"Никой не може да ме убеди, че в териториалните дирекции в градове като Варна, Добрич и др. нашите служители не знаят кои са ключовите фигури в легалния и съответно нелегалния бизнес и всеки от тях с какво се занимава", подчерта Стефанов.

При посещението си в морската ни столица Стефанов обяви още, че 9300 фирми във Варна са наели служители на четиричасов работен ден.

Официално на работа във Варна се водят 370 000 души, като около 30 000 от тях са назначени на половин ден.

Шефът на приходната агенция припомни, че работодателите, които бъдат хванати с неверни договори, търпят сериозни санкции – 15 000 лв. глоба при нерегистриран трудов договор и 5000 лв. глоба при невярна информация и множество проверки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

97

1111

преди 11 години

самодоволен дебелак

96

миро

преди 12 години

А какво са ако не личен доход. За пореден път *** в народното събрание доказват че това не е държава , а всички които живеем тука сме *** хвала на политиците примера на безумията идва изцяло от парламента

95

Безпартиен до 81

преди 12 години

Всичкото това което посочваш е вярно. Желанието на изтормозения народ не се разминава с твоите желания.Партиите само жонглират с нашите виждания и ги размахват предизборно. И понеже визираш една от тях ти пиша минус. Осъзнай се, че те крадат. И тези от Атака получават пликове с допълнителни пари.

fallback