700 дни, откакто е на власт, Бойко Борисов е прекарал 400 дни в рязане на лентички.

Това изчисли червеният депутат Антон Кутев в коментар по БНТ по повод двегодишното управление на правителството на ГЕРБ.

Колко време е необходимо на човек да пререже 2000 лентички, както сам си ги изчисли Борисов, запитал се Кутев и сметнал.

„Ако приемем, че час и половина-два отиват да се изреже една лентичка, не може да се изрежат повече от пет на ден, дори това да е Бойко Борисов. Ако сложиш тези 2000 лентички делено на 5, се получава 400 дни, а той е на власт от 700, а е ходил и в чужбина“, пресметна Кутев.

Според него държавата не е мръднала напред във вярната посока, бедността се увеличава, доходите са замразени и провалът бил очевиден. Икономическата криза би трябвало да е същата като за Европа, но тя вече излиза от нея, отбеляза червеният депутат.

Той е категоричен, че през последните две години се случва пълна подмяна на ценностите.

„Хората обедняват, а срещу това те ни казват: „Ние строим магистрали“. Колко магистрали построихте – 30 км. А второкласната пътна мрежа се разпада“, отбеляза Кутев.

Още по темата
Според него елементарните грешки, допуснати от правителството, били удушаването на дребния и средния бизнес, който бил изпаднал в невъзможност да плаща.

Втората грешка била, че Бойко Борисов не е реален герой, а виртуален.

„Зад всичко, което той прави, няма реалност. Прави антикризисен план, излиза той –  виртуалният герой, и го обявява по телевизията. Само че той (планът) не се случва. Той ни говори всеки тен от телевизора, само че дейността, която извършва, практически я няма. Няма кога да свърши тази дейност“, мотивира се Кутев. 

„Ядосва ме наглостта да си мислиш, че нещата започват от теб. Няма лошо да се режат ленти, да се правят нови неща, само че съжалявам, приятелю, магистрали е имало и преди теб. Твоите нямат 30 км, а в България има 500 км магистрали“, заключи червеният депутат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase