Снимка: Булфото
fallback

"Имам качествата да съм следващият президент на България".

Така бизнесменът и лидер на Областната организация на БСП в Пловдив Георги Гергов коментира пред Dnes.bg издигнатата му кандидатура за президентските избори от пловдивските социалисти.

"След като БСП ми е гласувало това доверие, аз, като отговорен партиен човек, приемам тази номинация", заяви гордо Гергов.

Той бе категоричен, че няма по-добро нещо от това бизнесмен да влезе в политиката, въпреки че това се приема негативно от политиците.

"Политиците сочат бизнесмените като виновни за негативното положение на страната, защото са забогатели, но това не е вярно", отчете Гергов.

Oще по темата
Официално кандидатурата на БСП за президентските избори ще бъде утвърдена на заседанието на 47-ия конгрес на БСП на 23 юли.

"За мен е важно БСП да определи достоен човек. Ако изберат мен, ще участвам в тази сериозна битка, защото имам визия и идеи за развитието на България", категоричен бе собственикът на мажоритарния дял на пловдивския панаир.

Бизнесменът е сочен за приближен до президента Георги Първанов. Започва бизнеса си, след като напуска поста на изпълнителен директор в свинекомплекса в село Маноле.

Държи мажоритарния дял в Международния пловдивски панаир. Същевременно оглавява структурата на БСП в Пловдив-област.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

207

етива

преди 10 години

До Компрадорсмотаняк

206

етива

преди 10 години

супер. искам господин ГЕРГОВ да стане президент.Тогава страната ще се оправи.

205

аватар

преди 12 години

от свинефермата в президенството. чак до там пък.ако това е намек че бг народът е стадо. в историята ни има такъв случай разбира се цар ивайло. само да не ни подкара всички към конвейра

fallback