Снимка: БТА
fallback

„Нито един човек, дарил на МВР, в управителни и надзорни съвети, както и прокуристи на фирми, не е криминално проявен към момента на дарението“. Това заяви МВР шефът Цветан Цветанов пред TV7, позовавайки се на разпоредената от него проверка.

Повод за нея стана информацията, че вътрешното ведомство приема дарения от осъдени и разследвани.

Сред посочените в информацията дарители са фирми, свързани с осъдения на първа инстанция за източване на близо 17 млн. лв. ДДС енергиен бос Христо Ковачки.

По повод предстоящите президентски избори наесен Цветанов, който е и шеф на предизборния щаб, беше категоричен: „Имаме кандидат за президент, но го пазим в тайна“.

Той уточни, че всъщност става въпрос за избор между двама и четирима кандидати.

 „Сред тях има и хора, които не са членове на ГЕРБ, но идейно са свързани с този политически проект“, допълни вътрешният министър.

Oще по темата

Той подчерта, че предложението и изборът на кандидат-президент на ГЕРБ ще бъдат взети на база на окончателното оформяне на позицията на партията.

„Окончателният избор обаче трябва да се базира на най-правилното решение и стратегическото ни планиране, което да доведе до реализиране на дългосрочната политика на ГЕРБ и правителството“, конкретизира Цветан Цветанов.

„Нямам конфликт със съдебната система“, заяви още вътрешният министър. „Като гражданин на България мога да изразявам болката и гражданската си позиция от нея“, отсече Цветанов.

„Последните 20 години липсва справедливост върховенството на закона да е над всички. Създаде се порочната практика адвокати и съдии някой път да решават нещата, водени само и единствено от шумоленето на разни неща“, заключи вътрешният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

58

ves666

преди 12 години

niama kak shte ima vsichko se varshi zakonno s faktyra za 2000 leva a davash 4 hahaha s edna dyma beseneto vi e malko

57

Сиси

преди 12 години

Вярвам на Цветанов. Той е един от хората, заради които обикнах ГЕРБ и им вярвам.

56

Симеон

преди 12 години

Сигурен съм, че Цветанов казва истината, защото той говори само с потвърдени и доказани факти. За това заставам зад него и цялата партия ГЕРБ!

fallback