Снимка: Булфото

ДПС е получило по-малко от държавната си субсидия към 30 април. Причина за това е, че изключеният от редиците на Доган – Касим Дал, е заявил принадлежност към друга парламентарно представена партия, оплака се пред Нова телевизия Лютви Местан.

Отговорът идвал от финансовия министър Симеон Дянков, който твърди, че субсидията, която не е преведена на ДПС, е отишла за партията, с която се идентифицира в момента Дал.

Според Местан можело само да гадае към коя партия е декларирал принадлежност напусналият редиците на ДПС Касим Дал.

„Със сигурност не е в "Синята коалиция", не е в "Атака", не е в РЗС. Остават само опциите ГЕРБ и БСП“, предположи депутатът и се зачуди: Нов ГЕРБер ли е, или нов бесепар е Касим Дал?“
 
Преди два дни от ДПС се заканиха да заведат дело срещу Цачева, тъй като им отказвала информация към кои партии са заявили принадлежност независимите депутати.

Още по темата
„Аз съм в неведение коя е тази партия. В демократична България, управлявана от партия, заклела се в прозрачност, се оказва, че може да бъде държавна тайна новата принадлежност на Касим Дали или на когото и да е от тези независими депутати, възмути се още Местан.

Няма да споря с Дянков дали прилага коректно закона, но му задавам въпроса защо след като той е онова лице, което разполага с информацията за новата партийна принадлежност на независимите депутати, упорито крие тази информация, каза още зам.-председателят на ДПС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase