Снимка: БТА

В момента има 1,3 млрд. лв., които до края на годината ще станат 1,8 млрд. лв., които различните български общини усвояват за екология. Това заяви премиерът Бойко Борисов при откриване на нова канализационна мрежа в пернишкия квартал "Калкас".

Според него освен река Искър вече и Струма няма да бъде замърсявана поради липса на канализация, което ще зарадва много рибари.

Всички, които живеят в този регион, досега ползваха само септични ями, посочи Борисов. Виждат се само капаците на шахтите, но отдолу стоят 32 млн. лв., допълни премиерът. Той определи обекта като пример за много добра практика за усвояване на европейски пари.

"Всички тези, които живеят в този квартал – цените на имотите ви вече ще бъдат други. Вие сте по-богати от днес", обеща Борисов.

Премиерът посочи, че работата на Министерския съвет с всички кметове на общини без значение на партийната им принадлежност и цвят, е новото, което екипът му е демонстрирал в България.

"До 24 септември работим като приятели с всички кметове, влезем ли в предизборна кампания ставаме противници", заяви премиерът. Според него е много важно да се чуе думата на  местните организации в ГЕРБ.  Борисов уточни, че е задраскал много хора от проектолистите на ГЕРБ. 

"Българските мюсюлмани много ни харесват, защото видяха, че предишните са ги лъгали", изтъкна още Борисов.
Той допълни, че през следващата седмица ще бъдат излъчени  кандидати за кметове, които ще бъдат обсъдени в Изпълнителната комисия на ГЕРБ. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase