Снимка: БСП
fallback

България да разреши прилагането на евтаназия по молба на болния или неговите близки. Това предлага депутатът от Коалиция за България проф. Любен Корнезов, който е внесъл проектозакон в парламента.

„По молба на болния или неговите близки, когато човек е безнадеждно болен, да бъде прекратено по изкуствен начин поддържането на живота, като предлагам, ако това се случи, органите на евтаназирания по право да могат да бъдат трансплантирани - един живот да спаси друг живот", посочва депутатът.

Корнезов предлага искането за евтаназия да се разглежда от специална петчленна комисия, назначена от министъра на здравеопазването и министъра на правосъдието. Предвижда се решенията на комисията могат да се обжалват пред Върховния касационен съд.
 
„Даже и след решението на комисията, респективно и след решението на ВКС, самият болен човек, който е подал молба за евтаназия, винаги може да се откаже", каза още Корнезов.
„Не ни питат, когато се раждаме, поне да ни попитат кога искаме да срещнем смъртта", пише в мотивите на червения депутат.
 
„Знам, че е тежко, затова го казвам със стиснати зъби и свито сърце, казвам „да" на евтаназията", допълва Корнезов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

158

нежелан

преди 12 години

Прав е Корнезов..като не могат да ни помогнат в живота,и като медиците ни не съвсем успешно ни морят, като не живеем човешки поне да умрем като хора,не като скотове!!!А това с комисията е умряла работа..то разрешението ще дойде кога ми правят помен за 1 год до 19...не говори глупости,ИСТИНАТА е че си ДАЛЕЧ от нещата ,пък аз имам куп заболявания ,всичките със страшна прогноза...и не бих желал да се търкалям като труп,*** и опикан и някой да остане без работа месеци и години наред да ми рине л

157

Golden Eagle

преди 12 години

До 158За правописните грешки- разбрахме:). Това с плюсовете и минусите по постовете вече наистина ме изненадва. До там ли опряхте? Не мислих да Ви отговарям, но за да спите спокойно ще Ви кажа.:) Не ми е в стила сам да си харесвам мненията, но ако това Ви е чак толкова голям проблем, кажете къде(на кои постове) колко плюсчета или мисучтета да сложа- мога да го оргарнизирам :).Предлагам да не спамим повече темата. Ако имате нещо да напишете по същество- ОК:). Лека вечер!

156

?

преди 12 години

Стига с това "Вие", не целях да те обидя. Само кажи защо си харесваш мнението сам? И то от 2 места :Д

fallback