Снимка: Булфото
fallback

Иван Дреновички е отстранен от поста изпълнителен директор на Булгартрансгаз и от заеманата длъжност като член на съвета на директорите на дружеството, което е в структурата на държавния „Български енергиен холдинг“ (БЕХ) ЕАД. Това съобщи за Investor.bg източник, добре запознат със ситуацията в БЕХ.

Това е станало след заседание на съвета на директорите на БЕХ с председател Мая Христова (бивш зам.-министър на икономиката и енергетиката).

Официална информация по случая все още няма. От „Булгартрансгаз“ посочиха, че до момента нямат никакви данни от БЕХ, че шефът им е отстранен от длъжност.

Оказа се, че от БЕХ не могат да кажат дори дали бившият зам.-министър на икономиката и енергетиката Марий Косев (отстранен преди месец) продължава или не да е член на съвета на директорите на холдинга.

По информация на източника на Investor.bg, Марий Косев вече не е в управлението на БЕХ, но „по всяка вероятност ще заеме ръководна длъжност в друга държавна компания“.

По непотвърдена информация поста на отстранения Дреновички ще заеме директорът на компанията оператор по проекта за газопровода „Набуко“ за България Кирил Темелков.

Още новини от икономика и политика
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Кратунков

преди 12 години

Браво Гегов, браво старши! Още един удар преди да се пенсионираш, ама не, отрочето ти още се шматка там....да продължава с ударите. Ех, ненаядохте се. Какво стана, да не изхарчихте вече откраднатите милиони? Е, сега протежето Ви Темелков ще Ви помогне да понапълните изтънелите кесии, а също така и тази на Трайчо разбира се :)

14

946

преди 12 години

Най- накрая отсвириха ненеромалника Дреновички!Тоя *** някой го направи директор на Булгартрансгаз без никакъв трудов стаж до 38 годишна възраст.Бише се сам в кабинета си и крещеше , защото е клиничен луд!Довлече със себе си и един друг *** Латьо Латев/ Латиф Латифов/ с 39 лични фирми и го направи финансов директор , като същия имаше диплома от Рабфак за селско стапанска техника.Тия двамата разбиха дружеството от злоба, простотия и некъдърност.Дано да не излезе от лудницата повече

13

Анонимен

преди 12 години

Политическата чистка е от червените обаче, а не от Герб. Водещите в тази смяна са познатия открай време в тази сфера Гегов, Майчето Христова, които са дупе и ***, а сега Темелков доколкото си спомням е протеже на Гегов от доста години.... :)

fallback