Снимка: Булфото

Иван Дреновички е отстранен от поста изпълнителен директор на Булгартрансгаз и от заеманата длъжност като член на съвета на директорите на дружеството, което е в структурата на държавния „Български енергиен холдинг“ (БЕХ) ЕАД. Това съобщи за Investor.bg източник, добре запознат със ситуацията в БЕХ.

Това е станало след заседание на съвета на директорите на БЕХ с председател Мая Христова (бивш зам.-министър на икономиката и енергетиката).

Официална информация по случая все още няма. От „Булгартрансгаз“ посочиха, че до момента нямат никакви данни от БЕХ, че шефът им е отстранен от длъжност.

Оказа се, че от БЕХ не могат да кажат дори дали бившият зам.-министър на икономиката и енергетиката Марий Косев (отстранен преди месец) продължава или не да е член на съвета на директорите на холдинга.

По информация на източника на Investor.bg, Марий Косев вече не е в управлението на БЕХ, но „по всяка вероятност ще заеме ръководна длъжност в друга държавна компания“.

По непотвърдена информация поста на отстранения Дреновички ще заеме директорът на компанията оператор по проекта за газопровода „Набуко“ за България Кирил Темелков.

Още новини от икономика и политика
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase