Снимка: Булфото
fallback

Депутатът от ГЕРБ Лъчезар Иванов сам ще поиска проверка от Комисията за разкриване на конфликт на интереси да провери спорния казус около консултантските му хонорари за 131 хил. лева.

На дълго заседание Изпълнителната комисия на ГЕРБ е обсъдила фактите и обстоятелствата по изнесената информация за конфликт на интереси при Лъчезар Иванов на днешното си заседание.


Иванов предложи на членовете на Изпълнителната комисия, той в качеството си на депутат, да поиска проверка от Комисията за разкриване на конфликт на интереси, за да може тя да установи фактите и да провери достоверността на документите, свързани с него, съобщиха от ГЕРБ.

Лъчезар Иванов декларира, че още утре ще сезира комисията и е готов да предостави документи и договори, за да може юристите в комисията да установят дали има нарушение на Закона за предотвратяване и разкриване на конфликт на интереси.

Oще по темата

ПП ГЕРБ винаги е отстоявала принципите на прозрачност и отчетност пред българското общество. Разглеждането и изясняването на случая около Лъчезар Иванов е доказателство, че ГЕРБ ще продължи да следва този модел на поведение пред българските граждани, посочват още в съобщението си партията.

По-рано днес Лъчезар Иванов заяви, че законът не забранява на народния представител да извършва допълнителна консултантска дейност.

Той обясни атаките срещу него като опит да се нападне ГЕРБ. Депутатът показа множество дипломи, с които искаше да мотивира, че високият му хонорар е в резултат на добрата му квалификация.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

93

Бай Онзи

преди 12 години

Някога аз пишех инструкции по Охрана на труда и четях лекции на тази тема.Хонорарът беше 1.20 лв на час.

92

агент Буда Борисов

преди 12 години

Лъчо Иванов сам се дава на "Антимафия"ПУ ПУ ДА НЕ МУЙ УРУКИ...ТОВА ДА СЕ ДАДЕШ САМ НА АНТИМАФИЯТА, Е СЕ ИДНО ЦЕЦКУ БРОКИРА ДА ГО РАЗСЛЕЗВАТ ДАНЪЧНИТЕ...РЕЗУЛТАТА Е ВСЕ ЕДИН И СЪЩ:ИЛИ ЩЕ Е ВИНОВЕН СТАНИШЕФИЛИ ПЪК КОСТУФ

91

еее

преди 12 години

При данъчната проверка на Цв Цв си отиде половината НАП, ако тръгнат към проверки и на този нагляр, гадно усмихнат на снимката,ще трябва да си отидат и останалите! А тогава???? Кой ще проверява останалите " консултанти " от ГЕРБ?!

fallback