Снимка: архив Булфото
fallback

Депутатите от РЗС инициират подписка за внасяне на нов вот на недоверие към правителството на Бойко Борисов. 

Мотивите са "провалът на правителството в политиката за противодействие на корупцията, контрабандата, наркотрафика, организираната и битовата престъпност и неприемането на България в Шенген". Изброяват се също "злоупотреба с власт и недопустимо вмешателство в съдебната система“.

Лидерът на РЗС Яне Янев е изпратил писмо до парламентарно представените партии без ГЕРБ с покана за разговори за внасяне на вот на недоверие към кабинета.

От РЗС смятат, че подобна формулировка е в състояние да  обедини усилията на всички парламентарни сили извън групата на ГЕРБ, включително и независими депутати.

Oще по темата

"Убедени сме, че при такъв вот на недоверие по-разумните народни представители от ГЕРБ също биха се замислили дали партийната лоялност може да бъде винаги над съвестта им", се казва в писмото.

В него се посочва също, че всички парламентарни групи, до които то е адресирано, под една или друга форма напоследък са се разграничили от политиката на МВР и са констатирали, че некомпетентността и личните пристрастия на Цветан Цветанов са в  основата на проблемите в областта на вътрешния ред и сигурността.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

74

ahmet

преди 12 години

yane sledva6tiyat parlament nyama da te vidim.kakto i ataka martin4o i kostov tsiganina

73

Медии лизачи!

преди 12 години

В момента по Канал 3 излъчват запис на .... вчерашният конгрес на РЗС! Доста силна реч на Янев!Някой да е чувал или чел новина за такова събитие в друга медия?Не, разбира се!

72

ivan

преди 12 години

Месеца си минава а гейовете само си искат вот на недоверие и товае после Сергеей говори правителството какво прави един закон неса приели само циркове гледаме вот сега пък друг гей се появи бе то много ги има в тоя парламент

fallback