Снимка: БТА
fallback

Дълбоко се съмнявам, че в пътния участък на магистрала "Тракия", където стана катастрофата, е имало дупка, тъй като съм уверен от поддържащите фирми.

Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев по повод една от версиите за трагичния инцидент, при който загинаха осем души, че автобусът се е обърнал заради дупка на пътя.

"Да, пътищата в България не са перфектни, но дали изобщо е имало дупка там, аз дълбоко се съмнявам, тъй като съм уверен от поддържащите фирми, че по магистралите и по пътищата първи клас няма дупки", заяви министърът.

"Ако случайно е имало такава дупка, отдавна компетентните органи трябваше да я посочат. Това, което аз знам, е че няма такова нещо", добави Плевнелиев.

Той заяви, че най-добре е в случая да не се политизира казусът.

Oще по темата

"При цялата тази кампания, която в момента се развива за дупките, под ръководството на едни опозиционни партии, тепърва ще се организират стачки и вотове. Най-доброто е да не се политизира казусът, включително и с дупките", призова Плевнелиев.

"Държавата, след като 25 години нищо не е правила, няма да може за месец-два или за година-две да свърши цялата тази работа. Пет пъти повече пътища реконструираме – 3100 кв. линейни километра, пет пъти повече магистрали строим.

На големите европейски държави 20-25 години им е трябвало да си направят пътната мрежа, ние искаме за десет години да го направим. Ще се справим", уверен е най-рейтинговият министър в кабинета на Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

106

Анонимен

преди 12 години

По-скоро оставка трябва да подаде транспортният министър, а не този на регионалното развитие и благоустройството, което не виждам какво общо има с това че автобуса е стар и негоден. Да не говорим че транспортният министър е такъв от две-три седмици и не вицдам как тои може персонално да е отговорен за батака преди него.

105

явер

преди 12 години

Дълбоко се съмнявам, че в пътния участък на магистрала "Тракия", където стана катастрофата, е имало дупка, тъй като съм уверен от поддържащите фирми....А на камерата,заснела изрязаното парче пътна настилка,подготвено за запълване с асфалт,но оставено за по-добри времена,вярваш ли? И не е ли редно, след тази трагедия да подадеш лично оставката си ? Неее,няма да я подадеш,защото за това се иска човек да е отговорен,да има чувство за чест и достойнство ! Но герберите са оперирани от това !

104

Анонимен

преди 12 години

За цялата първокласна пътна мрежа не знам, но на магистрала Тракия дупки няма. Да има неравности, да има кръпки, да има вълни, но дупки не. Сигурен съм че много хора 6те почнат да ме псуват, но това е факт. И нали търсят изпълнител за рехабилитацията на старата част на Тракия? Почакайте малко и може да доживеем да я видим като хората. Тези неща не стават за два месеца.

fallback