Снимка: Булфото
fallback

"Коалиция за България" и ДПС предложиха на председателя на парламента Цецка Цачева дебатите по вота на недоверие да се отложат за петък. А гласуването да е ден по-късно, по време на извънредно заседание на парламента в събота.

Аргументът на вносителите е, че не може в деня на траур да има политически разисквания в парламента.

Контактна група с представители на всички политически сили са разговаряли с шефа на парламента, но на срещата не са получили одобрението на Цецка Цачева и ГЕРБ, съобщи червеният Ангел Найденов.

"Утрешният ден изисква друг тип политическо поведение", заяви той.

Подобен аргумент срещу вота изразиха и от "Синята коалиция". При разговори вътре в групата на десницата депутатът Йордан Бакалов е изразил пред колегите си мнението, че ще бъде неморално и неправилно в деня на траур депутатите да се занимават с подобна тема.

Oще по темата

Иначе сините най-сетне разкриха тактиката си за дебата и гласуването на вота на недоверие на кабинета "Борисов" – "Синята коалиция" няма да участва в дебатите и гласуването по вота на недоверие към правителството на ГЕРБ.

Тази своя позиция десните ще изразят с прочитането на политическа декларация в началото на дебата, след това ще напуснат залата. Това обявиха лидерите на коалицията Мартин Димитров и Иван Костов.

"От СДС предложихме да не участваме в гласуването, защото това не е нашият мач. Това е мачът на Доган и Станишев", обясни позицията на сините лидерът на СДС Мартин Димитров.

По този начин десницата ще се разграничи както от управляващите от ГЕРБ, така и от вносителите на вота – бившите управляващи от Тройната коалиция, поясни той.

"Ние не можем да покажем, че господин Станишев точно по антикризисната политика може да обедини отделните политически формации в парламента зад себе си", допълни го и Иван Костов.

"Има лицемерие в този вот. Кризата започна по време на управлението на Тройната коалиция, ГЕРБ продължиха и не взеха антикризисни мерки. Спорът в момента е кой е по-виновен. Те са еднакво отговорни, заедно отговорни. Затова не можем да вземем нито едната, нито другата страна", обобщи Мартин Димитров.

Той добави, че се обмисля много сериозно подготвянето на вот на недоверие и събирането на подписи, които да бъдат инициирани от Синята коалиция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

94

Гневен съм

преди 12 години

Абе като става дума за БЪЛГАРИЯ ще се обединявате бе мама ви де*ба депутатска! Какво значи не било нашия мач, кво правиш там футбол ли играеш или работиш в името на народа? Правителството се провали, не взе никакви антикризисни мерки, цените навсякъде скочиха, увеличи се броя на хората които едвам връзват двата края, но най-важното е че се строят магистрали! Обединете се веднъж поне в името на народа де*ба и продажните *** сте в тоя парламент! Няма партии, Всички играят заедно и лапат!

93

2011

преди 12 години

Спонги , имам чувство за преценка и още след 2-рия ти коментар разбрах , че не си поредния *** и не мисля ,че се заяждаш ! Успехи и на теб и живот и здраве на цялото ти семейство :) !!!

92

Спонги

преди 12 години

90, Вътрешната хармония се постига трудно и не е вечна. Добре е когато си се докоснал до нея и е много смешно да препоръчваш нещо на другите когато не го разбиряш. Бъди здрав и все така умен. Пожелавам ти и ти да постигнеш вътрешно усъвършенстване. За да не мислиш, че се заяждам, просто прочети без да спираш последователно всичките си постове под тази статия. Пожелавам ти успех.

fallback