Снимка: БТА
fallback

ДСБ остро протестира срещу намесата на премиера Бойко Борисов и вътрешния министър Цветан Цветанов в предстоящия отворен вот на Синята коалиция в неделя.

Възмущението си изрази  в парламента лидерът на тъмносините Иван Костов.

Реакцията е предизвикана от публичната подкрепа, която Бойко Борисов и Цветан Цветанов дадоха за кандидатите на СДС за президент и кмет на София. МВР шефът заяви, че със СДС се работи добре в София.

„На свое заседание Синята коалиция сне доверието си от вътрешния министър през февруари и един от аргументите беше грубата му намеса като вътрешен министър в избори. Сега той си го позволява отново и използва снетото доверие, за да заеме страна като вътрешен министър или като шеф на предизборен щаб в един чужд процес – в излъчването на кандидат за предстоящите избори”, аргументира се Иван Костов.

Oще по темата

 „Тези избори са отворени и всеки може да дойде да гласува. Ако г-н вътрешният министър желае да дойде да гласува, да заповяда. Каним и министър-председателя. След като СДС е по-добрата партия, той застана зад Румен Христов срещу Светослав Малинов. Да заповяда да гласува, но да не правят пропаганда в полза на кандидатите, не е коректно и демократично”, заяви от своя страна и шефът на изборния щаб на ДСБ Веселин Методиев.

От ДСБ призоваха за по-активно участие на 12 юни, за да не бъде дадена възможност за опорочаване на демократичния вот.

Костов обаче уточни, че от СДС не са молили за подкрепата на Борисов и Цветанов. Същото се отнасяло и за ДСБ.

По-рано днес и лидерът на СДС Мартин Димитров отхвърли твърденията, че ГЕРБ "ще ударят едно рамо" на СДС във вътрешните избори на Синята коалиция.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

59

DO REALIST

преди 12 години

WIE DRUGARIU,I DA IZKATE NEBIHTE MOGLI DA I WYARVATE.PARVO nE Wi SE iZkA I WTORO WiE iMA NA koI DA WyARVATE.SEREGEI4O E IDEALIST,NE KRADE MOMI4ETO,BA6TA MU SA6TO,4ESTEN 4OVEK,MAIKA MU WSE O6TE DAVA TON NA MEDIITE W BALGARIYA.SAMO TOVA LI 4ESTNO I PO4TENNO SEMEISTVO.WIE DRUGARITE STE WSI4KI IDEALISTI.ZATOVA I STE SE USTROILI I D E A L N O.

58

Наприятно

преди 12 години

До "РЕАЛИСТ"Колега изобщо не си реалист. Синьото правителство смени курса, в които се "движише" България. Ако имаш поне малко обективно мислене, не можеш да отречеш, че промените, които бяха направени тогава, макар и спорни са определящи. Следващите правителства изпълняваха само оперативна управленческа дейност. Във всички области нещата са замръзнали от времето на Ив. Костов, колкото и да ти е неприятно.

57

NA 12.06

преди 12 години

ДАЙТЕ ОТНОВО ШАНС на Синята идея на 12.06.!ТЕ са!

fallback