Снимка: Булфото

Винаги съм смятал, че Борис Велчев е изключително добър избор за главен прокурор, заяви премиерът Бойко Борисов.

"Казвам това, за да се спре да се спекулира с моите изказвания. Когато съм коментирал избора на Лазар Груев и на други съветници на президента, аз съм коментирал начина, по който са били издигани, а не техните качества", аргументира се премиерът пред „Фокус“.

Премиерът влезе в „обяснителен режим“ по повод изказването си от сряда, в което определи като "наглост" хвърлените оставки на двама от членовете на Висшия съдебен съвет заради кадруването в съдебната система.

Недоволството сред съдийските кръгове тръгна, след като за шеф на Софийския градски съд беше избрана Владимира Янева, която призна, че е близка с Цветан Цветанов.

Още по темата

"Даже с цялото ми уважение към Лазар Груев, преди няколко дни, защото той започна темата за избора, аз искам да го питам как беше избран той? Нима той не беше съветник на Първанов и единствен кандидат? Що за наглост е това вече?

Ми другият съветник на президента Първанов -  Борис Велчев, стана главен прокурор. И всичките тези мълчаха като неми", избухна Борисов в интервю за bTV.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase