Снимка: Булфото
fallback

ГЕРБ в никакъв случай няма да води консултации с "Атака" или със "Синята коалиция" за подкрепа на правителството при гласуването на вота на недоверие към кабинета "Борисов".

Категоричната позиция изказа  зам.-шефът  на ПГ на ГЕРБ Валентин Николов, след като днес БСП и ДПС обявиха, че ще внесат вот на недоверие за провала на антикризисната политика на правителството.

„Ако водим преговори с някоя от парламентарните групи, това означава, че трябва да влезем в пазарлъци, а ние категорично не допускаме това", посочи тойй.

 ГЕРБ щял да очаква депутатите да гласуват държавнически при обсъждането на вота на недоверие.

„Досега единствено независимите депутати са заявили, че ще ни подкрепят, но очаквам и други народни представители да направят това“, коментира още Николов.

Oще по темата

Според него опозицията не е "уцелила" темата за вота на недоверие. Международни доклади показвали, че макроикономическите показатели на страната са много добри, а правителството щяло да компенсира най-засегнатите от кризата групи.

„Затова вотът на недоверие към кабинета на ГЕРБ е див и чист популизъм. Предизборно мозъкът на политиците се е размътил много. БСП и ДПС са естествен съюзник и преди, и сега, интересно е обаче дали "Атака" и "Синята коалиция" ще подкрепят правителството при вота“, допълни Николов.

Според него целта на опозицията била да преследва дестабилизация на парламента и на политическата стабилност, което обаче едва ли щяло да се случи.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

140

ани

преди 13 години

Станишев и Костов трябва де се ликвидират завинаги не ББ доведе държавата до този хал при добрия икономически климат 2007-2008 защо не направиха мин заплата 400-500 лв господата от Бсп а сега се налага Герб да си смуче от пръстите за да вдигне поне малко доходите на най-засегнатите от нас, по време което никъде в Европа не вдигат заплати и пенсйи .Борисов гледа да угоди на всички и затова е най-плют нека разберем че хората в Европа оценяват положителното което се опитват да направят

139

Анонимен

преди 13 години

кой допусна това мекотело говорещо на меко да ръси и малкото мозък който има

138

муспи

преди 13 години

Чифутската власт вече е стигнала да дъното - по *** от бойко и пакета *** не може да се намери, - всяка промяна може да бъде само полужителна. Но полужително не е спасително! - ние трябва да убеваме евреи, много евреи за да освободим България! Нужна е ПАРТИЗАНСКА ВОЙНА както повечето народи правят в такъв случай, както сме го правили през турското робство.

fallback