ГЕРБ в никакъв случай няма да води консултации с "Атака" или със "Синята коалиция" за подкрепа на правителството при гласуването на вота на недоверие към кабинета "Борисов".

Категоричната позиция изказа  зам.-шефът  на ПГ на ГЕРБ Валентин Николов, след като днес БСП и ДПС обявиха, че ще внесат вот на недоверие за провала на антикризисната политика на правителството.

„Ако водим преговори с някоя от парламентарните групи, това означава, че трябва да влезем в пазарлъци, а ние категорично не допускаме това", посочи тойй.

 ГЕРБ щял да очаква депутатите да гласуват държавнически при обсъждането на вота на недоверие.

„Досега единствено независимите депутати са заявили, че ще ни подкрепят, но очаквам и други народни представители да направят това“, коментира още Николов.

Още по темата

Според него опозицията не е "уцелила" темата за вота на недоверие. Международни доклади показвали, че макроикономическите показатели на страната са много добри, а правителството щяло да компенсира най-засегнатите от кризата групи.

„Затова вотът на недоверие към кабинета на ГЕРБ е див и чист популизъм. Предизборно мозъкът на политиците се е размътил много. БСП и ДПС са естествен съюзник и преди, и сега, интересно е обаче дали "Атака" и "Синята коалиция" ще подкрепят правителството при вота“, допълни Николов.

Според него целта на опозицията била да преследва дестабилизация на парламента и на политическата стабилност, което обаче едва ли щяло да се случи.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase