Снимка: Булфото
fallback

ГЕРБ не се притеснява как от тук нататък групата на „Атака“ ще гласува в парламента, след като управляващите не подкрепиха решението Волен Сидеров да оглави комисията „Антимафия“.

С гласовете „против“ на ГЕРБ,  ДПС, „Коалиция за България”, сините лишиха лидерът на „Атака“ от поста.

„Не може лидерът на „Атака“ да заема два поста в две различни комисии. „Атака“ могат сами да преценят как ще гласуват от тук нататък. Те не са били част от управляващото мнозинство“, мотивира решението на ГЕРБ председателят на ПГ Красимир Велчев.

Сидеров е член на комисията за контрол на ДАНС  в НС.

Oще по темата

„Тук опира до морал“, каза още Велчев и добави, че не се притеснява от гласуването на „Атака“ при евентуален вот на недоверие срещу кабинета и при промените в Конституцията заради Пакта за финансова стабилност.

Той обясни, че депутатите от ГЕРБ спазват стриктно правилника на парламента.

В момента партията на Бойко Борисов има 117 депутатски мандата. С 6-имата отцепници от РЗС, които с гласуването си подкрепят управляващите, ГЕРБ разполага със 123-ма народни представители, което е повече от половината мандати в Народното събрание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

85

дани

преди 12 години

Шоп - големи простотии от теб.В момента делението е Америка/Турция.Наистина много дълго търпяхме зависимост от руснаците. И все пак - такова разхищение на природни и човешки ресурси каквото ни готвят Америка и Турция не е имало. Просто ни изтребват, брат!Смятам че ВС е заявявал винаги че е за независима, суверенна България. Пък и кой в Русия се интересува от нищо не значещо журналистче. За себе си трябва да мислим!

84

Шоп

преди 13 години

Сега повелята на Кремъл е "Волен президент!". Точка предпоследна от плана за подпалване на гражданска война в България и разделянето и между Русия и Турция. Честните българи пикаят на руските интереси.

83

Абе Велчев

преди 13 години

търси си нови господари,тези вече си отиват ***.

fallback