Снимка: архив Булфото

Лидерът на „Атака" Волен Сидеров ще оглави парламентарната комисия за Борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика.

Решението е взето на заседание на парламентарната група на партията и е внесено в деловодството на Народното събрание.

Сидеров ще заеме мястото на напусналия редиците на „Атака“ депутат Валентин Николов. Именно неговият мандат начело на комисията, която гледа сигналите за корупция сред управляващите, бе изрично удължен преди няколко седмици.

Още по темата

Според правилника на Народното събрание напусналите дадена парламентарна група депутати трябва да напуснат и постовете, които заемат в парламентарните комисии.

Очаква се решението да бъед гласувано в пленарна зала утре. Ако то бъде одобрено, Сидеров ще заема поста до септември – месеца преди изборите.

До опразването на мястото в една от най-важните парламентарни комисии се стигна, след напускането на трима депутати от "Атака" – Валентин Николов, Кирил Гумнеров и Огнян Пейчев.

Те се оттеглиха от парламентарната група заради несъгласие с поведението на партията при събитията пред столичната джамия, когато се стигна до сблъсъци с участващи в петъчната молитва мюсюлмани.

По-късно последваха други обвинения към Волен Сидеров като отцепниците обявиха, че почти всички депутати от „Атака“ са станали гаранти по заеми на офшорни фирми, представлявани от негов пълномощник. Сидеров отхвърли твърденията им.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase