Трайчо Трайков. Снимка: БТА
fallback

"107 млн. евро са отишли за разчистване на площадката на АЕЦ "Белене". Има и документи за тези пари“, обяви енергийният министър Трайчо Трайков.

Министърът коментира публикувания одитен доклад от гражданския комитет "Не на Белене“, според който в Белене до сега са потънали 117 млн. евро.

Междувременно Софийската градска прокуратура образува две досъдебни производства за злоупотреби на длъжностни лица от Националната електрическа компания.

"Има и около 35 млн. евро, които не са платени от руската страна на българската НЕК за застраховка и транспорт и те са по-голям проблем, защото за тях няма и документ“, добави Трайков пред Нова телевизия.

Министърът обяви и условията, които са поставени пред руснаците преди окончателното подписване на споразумението.

Oще по темата

"Първо, отразяването на изискванията за безопасност в светлината на новите критерии, стрес тестове и т.н., как те са отразени в техническия проект.

Второ, върху преработването на проектодоговора по начин, който да направи възможен в него да влезе и външен инвеститор.

Третото е нов финансов модел, който включва съвременно пазарно изследване, структура на финансирането и начина на определяне на цената.

И четвърто, искаме и подробности за предложеното от тях финансиране", подреди приоритетите Трайков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

78

Доньо

преди 12 години

Напълно съм съгласен с тебе че потенциала го има, но от 20 години няма "политическа дупе" а само предната част и то от женски род. Не е лесно да се вдига държава на крака.. по-лесно е да се краде и това го правят всички от 20 години насам. Тук таме някой патриот се окаже в политиката и изгледжа като "***" сред стадото хиени, които "знаят как" и се гордеят с това...

77

Доньо

преди 12 години

Нищо не е трудно, това дето В.Н. и Т.Т. сега го плещят, го знае всеки по приближен да информацията в енергетиката и е общественна тайна от повече от година. Те оборудването от БЕлене го монтираха вече и пуска на 4 Калиниски блок ще е тази есен. А това че са "расчистили гьола" за 100 млню евро го знае всеки. Детска игра е да се види кой фирми по какви договори, с кого и за колко реално са почистили гьола. Както и да е се разбере къде са отишли парите и за чий консултантски услуги са платени млн.

76

Анонимен

преди 12 години

Абе, този гьол ще излезе, че е голяма Яма...за някой...! Ха да ни е честита бъдещата АЕЦ!

fallback