Плевнелиев направи първа копка на пътя Смолян–Асеновград в района на Пампорово. Снимка: БТА
fallback

„Всеки втори ден ще правим първи копки на пътища”. Това заяви строителният министър Росен Плевнелиев, след като направи първа копка на пътя Смолян–Асеновград в района на Пампорово.

По думите на министъра в следващите два месеца всеки втори ден ще започва ремонта на второстепенни и третостепенни пътища, като поясни, че в сметките не влизат плановите ремонти на магистрали.

„Министерството е спестило 150 милиона лева и по тази причина вместо 30 пътни отсечки ще започне ремонта на 46 трасета”, каза още Плевнелиев.

36 пътя в Южна България и 10 в северната част на страната ще бъдат ремонтирани до края на годината.

„Аз съм единственият министър излязъл пред хората с точно поставени цели и съм казал какво предстои да направя”, така Росен Плевнелиев обясни високия си рейтинг. Той поясни, че в министерството има списък с пътищата за ремонт и задачите, които трябва да се изпълнят по дата.

Oще по темата

Министърът на регионалното развитие и благоустройството разсея съмненията, че първите копки и ударните ремонти се правят заради изборите. „Нищо не е предизборно”, отсече строителният министър.

Стартиралият днес ремонт на пътя Смолян–Асеновград ще развие допълнително туризма в Родопите, защото сегашното състояние на трасето е ужасно.

От общината в Асеновград поясниха, че е отпаднала идеята да бъде изградено трето платно на тесния път, защото това щяло да отнеме 7-8 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

211

Анонимен

преди 12 години

Да,нищо не е предизборно....Аз например онзи ден си платих данъка за автомобила на стойност 400 лв. за 2010г. В местния вестник писаха,че данъците,които са на местна почва са намалели почти на половина от 2011г. След справка,обаче се оказа,че няма нищо такова...

210

скакауец

преди 12 години

Поредното 4 годишно недоразумение е на път да приключи,ама поне така ще разкопае България,че наистина ще почнем да съдим компири из цялата държава.Така ще остане завета на Бойко изпълнен"ние никога не сме си купували картофи ами мама татко и аз след работа в градинката"Плевнелиев хубав човек ама къде се забърка с тия????????Айде остана малко.

209

ама

преди 12 години

в това правителство има синдром "аз", всеки е единствения, не може така, само бат' Бойко е супермен

fallback