Росен Плевнелиев ронел сълзи в Германия. Снимка:Архив Булфото

"Плакал съм в задръстване в Германия, когато тя е изграждала своята магистрална мрежа. Тя е имала 20 г. да изгради перфектна мрежа, а България ще го направи за 10".

Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев пред  "Дарик радио".

Той съобщи още, че към 2015 г. София ще има "един страхотен околовръстен магистрален пръстен".

Според министъра, над 95% от проблемите на всички селища около магистрала „Люлин” след строителството й вече са отстранени. Днес изтича срокът, който министър-председателят определи за елиминиране на проблемите, предизвикани от строителната фирма "Мапа Дженгиз".

Резултати от пробите, взети от влаганите при строителството на магистрала „Тракия" материали, ще има към 15 юни.

Още по темата

„Аз съм в комфортна ситуация: ако има проблем, строителите да го отстранят и да си носят отговорността, договорът е много силен в полза на държавата; ако няма проблем, искам да видя как господин Станишев и господин Михалевски ще се извинят пред целия български народ", обясни Плевнелиев.

Пробите от магистралата бяха взети след като от БСП поискаха оставката на министъра. Социалистите твърдяха, че лот 2 на "Тракия" се строи на основата на пепел от мини, което бе категорично оборено от Пътната агенция и регионалното министерство.

Ще има нова, независима обществена поръчка за мантинели и маркировка. Започват „одитите" и на други пътища у нас по отношение на пътната безопасност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase