Шефът на СОС Андрей Иванов. Снимка: Булфото
fallback

Няма несъответствие при приходите и разходите, декларирани от председателя на Столичния общински съвет Андрей Иванов. Това обяви от парламентарната трибуна министърът на финансите Симеон Дянков.

Проверката на НАП на имотното състояние на председателя на Столичния общински съвет Андрей Иванов е приключила на 10 май и не е установила разминавания.

Дянков допълни, че са били проверени Иванов, съпругата му, както и хора, които са му давали заеми.

Вицепремиерът обясни, че заради данъчната тайна не може да даде повече подробности за приключилата проверка. 

Инспекцията на данъчните продължи повече от седем месеца.

Oще по темата

Имотите на председателя на СОС станаха обект на проверка, след като от РЗС обвиниха Иванов, че се е сдобил с общо 43 имота за над 10 млн. лева, повечето от които – докато е бил полицейски и данъчен служител.

Самият Иванов пък определи изнесената информация като доноси и лъжи.

Той отрече да има толкова имоти. В началото на мандата бил собственик на 15, по време на мандата продал два и придобил един, така сега останал с 14 имота.

"Зад купуването на тези имоти стоят 120 години трудов стаж. Тъй като съм единствено дете, това е трудовият стаж на майка ми и на баща ми. Аз имам 20 години трудов стаж, плюс трудовия стаж на съпругата ми", обясни тогава шефът на СОС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

44

да ги спрем овреме

преди 13 години

ИМА ЛИ НАИВНИЦИ,КОИТО ДА СА ОЧАКВАЛИ НЕЩО ДРУГО. КРАДАТ,ЛЪЖАТ,УПОТРЕБЯВАТ ВЛАСТТА КАКТО ИМ Е УДОБНО И ВИНАГИ СА ЧИСТИ КАТО СЪЛЗА.НАРОДЕ,ОСЪЗНАЙ СЕ.ТЕЗИ ПРЕСТЪПНИЦИ ОБЛЕЧЕНИ ВЪВ ВЛАСТ ЩЕ НИ УНИЩОЖАТ АКО НЕ ГИ СПРЕМ.

43

Мария

преди 13 години

хубаво е че истината излезе наяве!

42

Анонимен

преди 13 години

Чувствам се спокойна като знам, че ГЕРБ редовно проверява дори собствените си хора и когато са извършили нередности ги наказва и отстранява.

fallback