Бившият посланик на САЩ Джон Байърли. Снимка: Архив Булфото

Посолството на САЩ излезе с изявление по повод на публикуваните предполагаеми класифицирани материали.

В него се казва: „Въпреки че Посолството не може да коментира съдържанието на предполагаемите класифицирани материали, за които се твърди, че са изтекли, ние бихме искали да подчертаем, че САЩ и България имат отлични отношения и че високото ниво на нашето двустранно сътрудничество говори само по себе си.

Важно е да се има предвид, че дипломатическите телеграми често са предварителни и непълни външнополитически анализи и не трябва да се разглеждат като официални позиции на американската външна политика.
Взаимоотношенията на САЩ с България се основават на взаимно уважение, общи цели и общи ценности, уточняват от посолството на САЩ в София.

Още по темата

Ние ще продължим да изграждаме тази връзка въз основа на големия брой въпроси от взаимен интерес, със специален акцент върху нашето оперативно сътрудничество в областта на правоприлагането, което включва и борбата с наркотици. Нашите двустранни отношения и сътрудничество никога не са били по-силни, се казва още в позицията на САЩ по докладите на бившия посланик Джон Байърли. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase