Снимка: Dnes.bg

Девет генерални консули назначи правителството днес.

За Солун Министерският съвет номинира Васил Петков Вълчев. Той е работил по трансгранични проекти за сътрудничество между България и Гърция.

За Истанбул номинацията е за Александър Велев – дългогодишен журналист и магистър по икономика.

За Мюнхен е номинирана Антоанета Байчева. Тя е завършила немска филология. В момента заместник-ръководител на Бюрото на Фондация „Ханс Зайдел” в България.

Ирина Белева е номинацията за Шанхай. Фирмата й "Ист линк България" ООД е директен вносител от Китай на медицински консумативи, превързочни материали, женшен, традиционна китайска медицина и козметика.

За Санкт Петербург е Петя Несторова. Тя е работила като търговски представител на България 1999–2002 г. в Холандия. В момента е началник-отдел за развитието на Североизточния регион в МРРБ.

За Дубай номинацията е на Ангел Калинов, който има дългогодишен опит в областта на банкирането и финансирането.

Още по темата

Симеон Стоилов, магистър по икономика, е номинацията за Чикаго. Той има стаж в редица български компании. В момента е маркетингов директор в българска компания.

За Лос Анджелис e номиниран Марин Димитров. Работил е в търговската служба на Великобритания в София между 1994–2001 година.

Иво Москуров пък е предложен за генерален консул на България в Торонто. Той е магистър по международни отношения, работи в МВнР от 1985 г.

Три места остават незаети – Битоля, Ниш и Одрин. Кандидатите за тези места са били малко и има нужда от повече време, за да има одобрени, допълват от правителствена пресслужба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase