Снимка: БТА

Номинираният за президент от СДС Румен Христов изрази надежда пред журналисти в Шумен, че десните партии ще се обединят за предстоящите избори, съобщава БТА.

Една от причините десният избирател да не гласува за нас е, че не му харесва да ни гледа разделени, заяви Христов. Той съобщи, че според социолози десните избиратели са около 1 милион, но партиите от дясното политическо пространство успяват да привлекат от тях около 300 000 гласа.

Ако ние можем да активизираме от тях поне 500 хиляди гласа, показвайки им, че най-после поставяме на преден план каузите им и очакванията им, а не нашите лични интереси, ние със сигурност ще имаме кандидат, който ще се класира на балотаж, защото 800 хиляди гласа са достатъчни за това, заяви Христов.

Той отбеляза, че между СДС и ДСБ е постигната договорка за кандидата за вицепрезидент на "Синята коалиция", според която той ще бъде определен от партията, която на вътрешните предварителни избори се класира на второ място.

Румен Христов се срещна с актива на партията в Търговище. Според Христов в цялата страна  се очертават четири основни проблема, формулирани от хора, близки до дясното мислене, повечето - със свободни професии.

Проблемите са: ниски доходи, високи цени, висока безработица, и не на последно място - особено в малките общини - битова престъпност.

"В този смисъл аз ще се съсредоточа върху подобряването на икономическата среда и благосъстоянието на гражданите", каза Христов. И коментира, че за всичко това основна е ролята на министър-председателя, но той иска да помага, а не да изземва функции.

"Давам си сметка, че някои от президентите на прехода, критикувайки правителството, като че ли "влизаха" в ролята на премиера или поне показваха такова желание", обясни Христов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase