Общ преглед

 

Няколко души пострадаха при сблъсъците пред джамията „Баня Баши“ в София, провокирани от симпатизанти на „Атака“.

Сред ранените са петима полицаи, съобщиха от Столичната дирекция на вътрешните работи.

Седем души са потърсили помощ в „Пирогов”. 45-годишен мъж със сътресение на мозъка е оставен под наблюдение в неврохирургията.

Останалите са с повърхностни рани и са освободени след преглед. Сред тях е и депутатката от „Атака“ Деница Гаджева, която е била с рана в областта на брадата.

Двама привърженици на „Атака“ са задържани.

Още по темата

Това стана и повод лидерът Волен Сидеров да заплаши, че ако задържаните симпатизанти не бъдат освободени, партията, която досега плътно подкрепяше ГЕРБ в Народното събрание, ще мине в опозиция още днес.

Той поиска оставката на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов и обвини полицаите, че са арестували по най-брутален начин атакистите, участвали в кървавия сблъсък.

„МВР работи като еничарски корпус, срам и позор за българската полиция“, заяви Сидеров.

Напрежението днес ескалира, след като около 150 привърженици на „Атака“ се събраха пред джамията „Баня Баши“ под претекст, че протестират срещу високоговорителите.

Докато течеше традиционната петъчна молитва, няколко хора на Сидеров започнаха да замерят мюсюлманите с яйца. Те скандираха „еничари“, „мекерета“ и „Атака“ и се опитаха да откачат една от тонколоните на джамията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase