Ивайло Московски. Снимка: Министерство на транспорта
fallback

Вицепремиерите Симеон Дянков и Цветан Цветанов са поканили Ивайло Московски за министър на транспорта.

Това стана ясно от първата пресконференция на Московски, който преди дни замени Александър Цветков.

"В екипа ни имаше много потенциал, който не беше използван", призна министърът.

Той посочи, че не е имал конфликти с предшественика си, но като мотив за смяната повтори тезата си, че Александър Цветков е останал неразпознаваем за Европейската комисия.

Московски съобщи, че предстои конфигурацията на ресорните зам.-министри да бъде променена.

"Промяна в политиката на министерството – основна и голяма, няма да има", посочи новоназначеният министър.

"И досега тя е била екипно дело и не е спускана еднолично от министъра. Това, което ще се случи, е ускоряване на действията за максимално гарантиране на средствата", каза Московски. За целта се изграждат звена за управление на проектите – в Агенция "Пътна инфраструктура", в НКЖИ и др.

За първото тримесечие на 2011 г. обемът на товарните превози на железниците се е увеличил с 18%, отчете ресорният зам.-министър Камен Кичев.

Oще по темата

Работи се по подобряване състоянието на подвижния състав, предстои внос на нови спални вагони, информира той. От 29 млн. лева през миналата година, през 2011 загубите на БДЖ са намалели до 19 млн. лв.

За концесията на летище София предстои избор на консултант. Според Ивайло Московски летището работи добре, на печалба е и остава да се прецени дали може да реинвестира в развитието си.

"Концесията на летището няма да се случи на всяка цена, а след внимателно консултиране и с европейските институции", потвърди Московски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

Ром да ге

преди 12 години

Защо е избрал този ром (плевенски ***-катунар, както се казва там)? За да краде по-добре ли?

39

елтимир2

преди 12 години

Поредният екшън герой,щом са го избрали дянков и др.домакин(вътр.министър).Предишният бил неразпознаваем,а тия кой ги познава?В Америка,не са чували за дянков ама тука продължават да лъжат за него,че бил,,банкер"от световна величина.Само дето там не го познават?Поредното евреиско-депесарско лоби.А предстои концесия на летище София-затова смениха Цветков-заради голямата далавера която предстои,а не защото знае 2 езика.А други дето не знаят и един и гледат като бъкели като отидат у Европата седят.

38

япати

преди 12 години

Защо евреин бе, на мен повече ми мяза на циг или индус некакъв . като тоя дето купи Кремиковци . има крадливо изражение на фейса хи-хи-хи

fallback