Ивайло Московски. Снимка: МТИТС
fallback

Парламентът избра Ивайло Московски за министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Той положи клетва пред депутатите като министър.

Народните представители приеха оставката на Александър Цветков и го освободиха от заемания от него пост.

От 151 гласували персоналните промени в кабинета подкрепиха 105 депутати, против  бяха 42-ма, въздържаха се четирима.

Припомняме, че транспортният министър Александър Цветков изненадващо подаде оставка в сряда. Премиерът Бойко Борисов предложи на поста да го наследи сегашният зам.-министър на транспорта Ивайло Московски.

След Цветков си отиде и зам.-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Марий Косев. На негово място беше назначен депутатът от ПГ на ГЕРБ Делян Добрев, който е зам.-председател на енергийната комисия.

Oще по темата

В Пловдив министър-председателят коментира смените с аргумента, че му трябвали прагматици, а не философи, които да поддържат темпото на работа в кабинета.

Очакват се и още промени в кабинета на ГЕРБ.

Борисов посочи, че най-вероятно ще освободи и зам-министър на земеделието. По думите му земеделският министър Мирослав Найденов се справял добре.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

61

Анонимен

преди 13 години

Има ли нещо роднинско с цар Киро това борче?

60

an

преди 13 години

O6TE EDIN MUTRO-KOMUNIST.

59

Анонимен

преди 13 години

Всички ТИКВИ от кабинета,трябва да са "ПРАГМАТИЧНИ" с вродено "ТЕМПО" за работа...и непременно да карат мерцедеси...Юруш на ПРАГМАТИЧНИТЕ тикви...

fallback