Румен Петков отхвърли обвиненията. Снимка: БСП

„Смаян съм, че посланик може да пише откровени лъжи и неверни клюки и на тази база американското правителство да формира своята позиция и отношенията си с една страна“.

Така червеният депутат и бивш вътрешен министър Румен Петков коментира пред TV7 изтеклите чрез WikiLeaks и сайта bivol.bg секретни американски грами, в които се засяга неговото име.

Той е обрисуван от бившия посланик на САЩ в България Джон Байърли като "здраво работещ и здраво пиещ" човек.

Петков опроверга и твърденията на Байърли, че е уринирал във фонтан в Плевен, за което е и бил арестуван.

„Единственото ми отношение с фонтаните в Плевен се състои в това да изремонтирам каскадата и да направя фонтана на гарата“, подчерта Румен Петков, който е и бивш кмет на града.

„Дълбоко смутен съм, че един посланик може да падне до нивото на треторазряден доносник и да се занимава с клюки и интриги“, коментира още по отношение на написаното в американските грами.

Още по темата

   
Петков определи като абсурд твърденията, че е обяснявал пред американската страна неуспехите в борбата с организираната престъпност с бездействие на прокуратурата.

Депутатът не пропусна отново да нападне сегашния американски посланик Джеймс Уорлик.

Бившият вътрешен министър го обвини, че се намесва в редица вътрешни въпроси. „Не мисля, че който и да е посланик има право да диктува на България какво да прави, особено в ключов сектор като енергетиката“, подчерта още Петков.

"Както аз казвам, че никога не съм уринирал във фонтан, така и той да каже, че не е употребявал наркотици", призова Румен Петков американския посланик Джеймс Уорлик.

По думите му САЩ са си прибрали Уорлик, за да му "набият обръчите".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase