Боян Биолчев. Снимка: Архив Булфото
fallback

Министър-председателят Бойко Борисов назначи Боян Биолчев за председател на Националната агенция за оценяване и акредитация (НАОА) и за председател на Акредитационния съвет на агенцията.

Борисов освободи Иван Иванов, който заемаше поста досега. Това стана ясно след днешното заседание на правителството.

На председателя на НАОА се дава 6-годишен мандат.

За членове на Акредитационния съвет на Националната агенция за оценяване и акредитация, също с 6-годишен мандат, премиерът назначи Валерия Фол, Тодор Кертиков, Камен Иванов, Радослав Гърчев и Иван Върляков.

Oще по темата

От съвета се освобождават досегашните членове Николай Николаев, Димитър Мичев, Иван Радев и Йордан Калайков.

Преди седмици депутатът от ГЕРБ Любомила Станиславова посочи агенцията като корумпирана институция, която е поискала 1 200 000 лв. за одобрение на проекта за ново висше училище във Видин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Иван йовчев

преди 13 години

Накъде отива висшето ни образование?Кой предлага и одобрява новите членове на акредитационния съвет?Какви са критериите по които се назначават?Как е възможно хора, като Иван Върляков които не са утвърдени учени, да акредитират университети? Кой го предложи, утвърди и назначи този негодник от Регионалната асоциация на общините "Тракия" ? Сигурно отново Ректора на Тракийския университет проф. Иван Станков и председателя на настоятелството на пенсионерите проф. Иван Божков? Браво! Браво!

10

ангел ив

преди 13 години

Как може да поставяте в такава отговорна комисия ПЛАГИАТА, АЛКОХОЛИКА И ПОБОЙНИКА тодор кертиков, До толкоова ли паднахте, изгониха го от ССА и института по фуражите и ВИЕ ГО ПОСТАВИХТЕ В тази комисия - Срам за цялата селскостопанска наука

9

...

преди 13 години

Боянчо,пингвините те чакат, връщай се,тук не си нужен

fallback