Партията да ме остави да работя, иска Плевнелиев. Снимка: БТА
fallback

Най-рейтинговият министър в кабинета  Росен Плевнелиев, заяви, че с него не са водени разговори да поеме премиерския пост, ако Бойко Борисов се кандидатира за президент.

„Имам толкова много работа, че изобщо не се замислям. Не съм част от подобни разговори. Имам да пускам 6 големи лота на магистрали, да договарям 15 отсечки, които да стартират в цялата страна, и да откривам 15 отсечки. Не участвам в този процес... Искам да мога да си свърша работата“, коментира регионалният министър пред bTV.

Плевнелиев нееднократно е заявявал, че няма да се кандидатира за президент, тъй като не бил политик, а експерт.

„За първи път в България от толкова години има разделяне на политическото от експертното. Има експертни министри. Ние денонощно си вършим работата. Благодарен съм наистина на хората за високия рейтинг“, обясни решението си Плевнелиев.

Според него проектите, които му предстоят, изисквали денонощна работа.

„След като сме такъв голям приоритет на правителството, надявам се партията да прецени – когато едно нещо работи, да го остави да работи добре“, отсече регионалният министър.

На въпрос дали се изкушава да мисли за политическа кариера, Плевнелиев отговори: „Категорично не“.

Той сподели, че моделът, който преследва, е в политиката да бъдат канени експерти, „богати хора, които не искат да крадат, които да дадат максимума от себе си за прогреса на държавата“.

Плевнелиев призна, че откакто е министър, обеднявал, което било видно от данъчната му декларация. Независимо от това обаче бизнесът за него бил затворена страница.

Той призна, че би станал след време преподавател, учител, можел да работи по големи проекти към някоя неправителствена организация.

„Искам да давам, да се радвам на простите неща“, заяви Плевнелиев.

По повод откритата вчера магистрала "Люлин" министърът обеща до три месеца да има осветление на пътните възли, като сега започва процедурата по избор на изпълнител.

Що се отнася до задръстванията, които вече започнаха да се образуват в квартал "Люлин" на изхода към новата магистрала, министърът коментира, че това ще е само временно.

"Вече има проекти за изграждането на Западна тагента, която ще е от кв. "Люлин" до Северната тангента. Така че проблемът ще е временен. Северната тангента също е почти готова на идеен проект и тази година също ще бъде форсирана", обясни министърът.

Oще по темата

По думите му строителството и на двете тангенти ще започне през 2012, а през 2014 година ще са готови. "Тогава София ще има много хубав Околовръстен път, който ще реши много проблеми на града", заяви още регионалният министър Росен Плевнелиев.

Що се отнася до притесненията на хората в Мало Бучино, че новата магистрала "Люлин" ще ги наводни при по силен дъжд, Плевнелиев заяви, че има споразумение с куп точки, което е подписано и от представителите на местната и локалната власт, и държавата като възложител, и турската фирма, която изпълнява проекта. В това споразумение ясно е визирано какво трябва да се направи.

"Строителите трябва да спазват и изпълняват проекта, а аз дълбоко вярвам, че това е станало. Именно за това магистралата има Акт 16. Над 31 експерти сложиха подписите си, че тя е направена по правилата, по стандарта и по проект", обясни министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

124

Анонимен

преди 13 години

Тази година месец юли има 5 петъка, 5 съботи и 5 недели. Това се случваведнъж на 823 години и се нарича ''торбичките за пари''. По тази причинакопирайте това съобщение, разпространете го и до 4 дни парите щепристигнат при вас. Това е според философията на ФЪН ШУЙ. Който гопрочете и не го копира ще загуби пари... Нека си опитаме късмета!

123

Анонимен

преди 13 години

Бат Бойко е нашия кумирнаправи БСП за резил,разкри ни най-нагледнокак червените 20 г.краднаха безогледно.И сега за капакискат да ни управляват пак.Но това са само червени химериБойко вече цаката им намериежедневно ги прави на паздери.

122

;)

преди 13 години

"Май тука има бая *** дето пак иска ***, финаносвите пирамиди, поръчковите убийства и отвличания, обири на спестяванията на гражданите, купонна система, бухалки, охранителни фирми от типа на СИК и ВИС, ПАЛЕЖИ НА МАГАЗИНИ, кредитни милионери, министри бандити (Р.Петков), кражби на европари и фиктивни обществени поръчки - накратко беззаконие, престъпност и червена власт." - забрави да кажеш и спрени еврофондове......

fallback