Снимка: Булфото

Цецка Цачева заяви в Плевен, че е реалистично до края на тази година България да бъде приета в "Шенген".

"Аз водя много сериозни разговори по линия на т. нар. парламентарна дипломация, ползвам всяка една моя визита или посрещане на европейски представител, за да отстоявам категорично българската позиция: България е изпълнила критериите за "Шенген", каза Цачева. Недопустимо е спрямо България и Румъния, като държави, последни приети в ЕС, да се наслагват нови политически критерии, допълни тя.

"Ние обаче ще издържим и на тези нови критерии, тъй като очакваме изключително позитивен
и добър доклад през юли от Европейската комисия. За мен е реалистично до края на 2011 г. да се поздравим в Шенгенското пространство", завърши председателят на парламента. Цецка Цачева бе гост на Празника на Плевен.

Тя присъства на тържествения ритуал на площад "Възраждане", където бяха вдигнати знамената на града, на България и на Европейския съюз. Тя отправи приветствие към жителите му. За случая от президента Георги Първанов бе получен поздравителен адрес.

Кметът Найден Зеленогорски и председателят на общинския съвет Георг Спартански връчиха дипломи на новите Почетни граждани - оперния певец Асен Селимски, на писателите Пелин Пелинов и Георги Стойков и на архитекта Кирил Русков, допълват още от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase