Снимка: БТА
fallback

Премиерът Бойко Борисов потвърди, че управителят на НОИ Христина Митрева ще бъде освободена от поста заради неправилно заложените приходи в бюджета на Държавното обществено осигуряване.

 
Борисов посочи още, че като лидер на управляващата партия ще осигури необходимото мнозинство, което да одобри освобождаването на Митрева, предаде Дарик радио. 
 
Наскоро директорът на Националната агенция за приходите Красимир Стефанов обвини НОИ, че раздува бюджетния дефицит с нереално високи прогнози за приходи от осигуровки.
 
Според него има риск планираните приходи от осигурителни вноски, които са над 6,5 млрд. лв. за 2011 г., да не могат да бъдат събрани. По думите му става въпрос за неправилно планиране
 
62-годишната Христина Митрева работи в НОИ от 1997 г. Тогава тя е назначена за главен актюер в института. С идването на кабинета на ГЕРБ Митрева бе поканена от социалния министър Тотю Младенов за негов заместник. През март 2010 г. тя бе избрана от парламента за управител на НОИ, след като тогавашният шеф Сотир Ушев подаде оставка.
 
С връщането на Митрева в НОИ гръмна скандал - тя бе обвинена в конфликт на интереси, тъй като се водеше консултант на социалния министър, за което получаваше възнаграждение от 700 лева месечно.
 
Митрева си навлече общественото недоволство и когато се разбра, че е получила от обезщетения за неизползван платен отпуск 31 000 лева, точно когато правителството умуваше как да се справи с проблема с отпуските.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

63

До ГЕРБ

преди 13 години

Така е защото ББ залага на червени баби и стари комунисти.Дайте път на млади хора, ама не деца на комунисти, като Калинка :))).Има още кадри като Митрева, Калинка, Мозъка, бившата външна и здравна :)), известни със своята некадърност и нахалност.

62

liliyana

преди 13 години

Христина Митрева да бъде пенсионирана ,а тези които имат право да работят да работят в други сфери като пенсионери .НОИ има крещяща нужда от млади хора които да работят да има ред и да се помага на хората .

61

rumen221

преди 13 години

Приятели,Прочетете внимателно...:"... - Красимир Стефанов обвини НОИ, че раздува бюджетния дефицит с нереално високи прогнози за приходи от осигуровки."За първи път научавам, че ПРОГНОЗИ правят реален БЮДЖЕТЕН ДЕФИЦИТ...Този палавник - Стефанов, е за Нобелова награда за Икономика и Финанси едновременно...!!!О, Боже..., какъв Аслан...!!!

fallback