Росен Плевнелиев. Снимка: Архив БТА
fallback

Автомагистрала „Люлин” ще бъде пусната в неделя, съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев.

В момента пътят има има Акт 15.

Въпреки това обаче, строителният министър е убеден, че комисията, която работи по въпроса, ще даде и Акт 16 на магистралата до неделя.

Това, което е също съществено, е, че председателят на дирекцията за регионално развитие в Брюксел г-н Дирк Анер ще присъства на откриването и за нас това е голяма чест, похвали се министърът.

Общинският път, който е паралелен на магистралата, ще бъде с променен статут.

Идеята е държавата да го поддържа в добро състояние като алтернатива на магистралния път.

Според Плевнелиев всички магистрали трябва да имат обходни пътища в добро състояние в случай на катастрофа или друг инцидент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

116

podnppvkn

преди 12 години

115

Българин

преди 13 години

Абе,не мога да разбера,тия червени *** какви очи имат още да говорят.То бива безочие и наглост,ама това и преди не е ставало.Аз лично през тяхното управление,освен едни леснополучавани кредити,друго не съм видял.Ама това далеч не е положително,жива секира с последвалата "криза" за всички хора.Да ти имам социалното управление.Независим съм,обаче е факт,че се работи.Млад съм и искам да има прогрес.Като гледам как червените въртят и сучат само за апартаментите на Цветанов,жално ще е ако са на вла

114

до №108 -ДГД

преди 13 години

Повтаряш лъжите на ГЕРБ, че 20 години нищо не се е правило. А как така изникна магистралата от София до Стара Загора, тя от нищото ли дойде, както и от Варна до Шумен, от Бургас до Карнобат, половината от магистрала "Марица".... Такива неща, момко не се строят за месеци....

fallback