27 април 2011 г. – официалното изпращане на фрегатата "Дръзки" от военноморска база Бургас. Снимка: БТА
fallback

Фрегатата „Дръзки“ все още не е получила задача при участието си в операция „Обединен защитник“.

Екипажът е готов, съобщи командирът на фрегатата капитан втори ранг Панчо Панчев на днешната видеовръзка със задграничните ни контингенти, предаде БТА.

Oще по темата

Фрегатата няма да участва в бойни действия, тя трябва да поддържа военното ембарго, наложено над Либия. Основните й задължения ще бъдат да проверява товари на кораби и рибарски лодки.

„Екипажът на фрегатата е добре, няма проблеми с техниката“, обяснява още капитан Панчев. Той се състои от 160 души.

Фрегатата вече е направила успешно зареждане по море в сътрудничество с френския флот.

Министърът на отбраната Аню Ангелов посочи, че за един месец, какъвто е мандатът на фрегатата, "Дръзки" ще изпълни две патрулирания и между тях ще има почивка от три дни – за дозареждане с гориво, с хранителни припаси и за почивка на екипажа, които ще бъдат изкарани в пристанище на о. Крит.

В навечерието на армейския празник 6 май стана ясно, че в Кабул степента на готовност остава повишена. Контингентът изпълнява задачите си, а военнослужещите там са добре.

От Кандахар предадоха, че обстановката е спокойна и няма индикации за терористични действия срещу базата.

От Косово, Босна и Херцеговина и Грузия се похвалиха с добро здраве и относително спокойна обстановка, въпреки че около Прищина имало райони с потенциал за усложняване.

По време на видеовръзката министър Аню Ангелов и началникът на отбраната ген. Симеон Симеонов поздравиха българските военни с настъпващия празник, а някои от тях имаха и лични поводи – за родени деца и внуци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

190

$

преди 13 години

Тук плава ли корабче?

189

ves666

преди 13 години

ako gramne i edin pat na pusia to shte goliama rabota ,dano ne potane patiom che shte ni odrysat s danaci za drygo vtora ypotreba korito.

188

Анонимен

преди 13 години

Между другото , отдавна се каня да издиря адресите на собствениците на сайта и да им предложа да ви подложат на тест за грамотност и обща култура. Говоря за всички, които работят тук. Защото все по-често си мисля, че сайта се прави в час по трудово в малките класове на някое училище в краен квартал. Пиша го с болка, не с присмех.

fallback