Иван Тотев, областен управител на Пловдив. Снимка: Булфото

Всичко, което твърди Емил Василев от РЗС, е лъжа и твърденията се базират на некомпетентност и неразбиране на законите.

Ще се видим в съда, заяви областният управител Иван Тотев. Изригването му бе провокирано от сигнала, който хората на Яне Янев внесоха в парламентарната комисия за борба с корупцията.

Според РЗС губернаторът е източил неправомерно 70 000 лева от проекта „Античен стадион Филипопол”. Емил Василев твърди, че Тотев е назначил на граждански договори петима служители от областната управа и е дал парите под формата на възнаграждения на свои хора.

В схемата били замесени назначената като счетоводител по проекта Радослава Ташкова, която е административен секретар на ГЕРБ в Пловдив. Друг граждански договор е подписан с действащия адвокат Емилия Ангелова като ръководител на проекта.

Губернаторът парира всички тези твърдения, като заяви, че граждански договори не са сключвани. Хората, заети с възстановяването на Античния стадион, са одобрени и назначени от контролиращия орган в София и с подкрепата на посолство Норвегия, което съфинансира проекта, каза Тотев.

Той бе категоричен, че пари от касата на областната управа не са давани. Губернаторът определи атаката срещу него като политическа и заяви, че добре се знае кой стои зад нея.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase