Кадър от ареста на Тенчо Попов. Снимка: БТА
fallback

БСП ще информира Европейската комисия за скандала с видеозаписите при ареста на Тенчо Попов.

Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев, провокиран от записа, направен от 1 април миналата година.

По думите му вече е ясно, че такъв тип поведение от страна на служители на МВР се толерира.

Oще по темата
"Това, което видя целият български народ, е голям срам за Министерството на вътрешните работи. Може да се налага някой да бъде задържан, но това ли е начинът? Някой да мисли, че бившият министър на отбраната, задържан в болницата по унизителен начин, ще бяга или ще оказва съпротива... Да, може да се използва сила, когато има съпротива, но някой да я е видял?

Да не говорим за срамната и унизителна работа, когато полицаи се снимат за спомен при подобна акция, без дори да проверят камерите в самото място", каза още Станишев.

"При подобно поведение на полицаи къде е прокурорът, защото ако той не взима отношение, означава, че поощрява подобни действия. Къде са проверките на прокуратурата?", попита той.

Сергей Станишев подчерта, че изразява позицията си със съжаление, а не със злорадство.

"Разбра се, че разпорежданията за използване на специални разузнавателни средства (СРС) се дават устно от министъра на вътрешните работи. Това е противозаконно и скандално", обяви той.

Според Станишев в МВР се търси не резултатът – някой престъпник да бъде осъден с достатъчно доказателства, а се търси публичност и PR.

По думите му политиката на ГЕРБ е поръчкова, с безогледни действия, погазване на човешки права.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

420

кур до

преди 13 години

САМО БОЙ И БОЦКАНЕ ОТЗАТ,ЗАЕДНО СЪС СЕР ГЕЙЙЙЙЙЙЙ.

419

Българин

преди 13 години

Ако имаше една капка достойнство, Сергей нямаше да иска да става министър-председател без някакъв трудов стаж. Обидно е за всеки българин и за него, ако се чувства малко поне българин. Сега да мълчи, както мълча когато можеше да направи нещо. А злоупотребите се виждат отдолу на кръга от фирми, ако господина витае в облаците и нищо не е усетил. И всичко бе законно - точно като Цанков камък. За по-сигурно и закон си спретнаха, да са сигурни, че няма да им се търси отговорност по-късно.

418

Стареца

преди 13 години

До 405 - КОКИКакви турци ще те спасяват, глупчо? Където са минали е еднакво във всички страни - унищожение на местна интелигенция, история, сгради и асимилация. Не случихме и на поробител. Ако бяха диваци като тях, австрийците, който са владели Италия щяха да унищожат паметниците от Римската империя, шедьоврите на Леонардо и Микенанджело. А те имат най-много културни паметници в света днес въпреки чуждата власт! Днес турците са емигриали от своята управия в Германия и цивилизована Европа.

fallback