Снимка: Булфото
fallback

В антикорупционната комисия има сигнал за конфликт на интереси на вътрешния министър Цветан Цветанов, заяви в парламента Иван Костов.

Лидерът на ДСБ каза това по време на дебатите в НС за искането на "Атака", подкрепено и от ГЕРБ, за удължаване на мандата на шефа й Валентин Николов.

Именно в това искане Костов съзря протакането на една бъдеща проверка срещу МВР шефа.

Защото, ако това удължаване на мандата на Николов не се случи, "може би ще има тежки последици за ГЕРБ. Това е драмата. Това е драмата на ГЕРБ", заяви Костов.

"Спрете със спекулациите и заблудите към колегите от Народното събрание", отвърна му председателят на правната комисия в парламента Искра Фидосова.

"Никой от ГЕРБ не се страхува от антикорупционната комисия, при нас всичко е ясно и открито", категорична бе тя.

Иван Костов обаче възрази, че ролята на председателя на комисията е да спира сигналите, като просто не ги вкарва в дневния ред.

"Забравихте принципите за прозрачност. Защо ги забравихте? От шок и ужас какви далавери ще лъснат още преди изборите. Това не е поправка "анти-Великов", а е поправка "анти-опозиция", заяви на свой ред червената депутатка Мая Манолова.

Според нея възниква въпросът за това какви точно сигнали има в момента в антикорупционната комисия, които трябва да бъдат заметени и да не гръмнат до изборите. "Атака" влиза в ролята на Пилат Понтийски", допълни Манолова.

"Не се безпокойте, няма да покриваме далавери, както вие го правихте с бивши ваши министри", отвърна й шефът на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев.

"Откакто се помня, БКП и преди, и сега, говори от името на народа. Омръзна ми, когато бях малък и след това да се говори от мое име. Бил съм изключен от тази партия преди 10 ноември. 70 години говорите от името на народа. На избори те ще си кажат мнението", допълни Велчев.

"Най-отвратителната черта на комунистите е тяхната арогантност и наглост и желанието им да бъдат ментори", атакува лидерът на "Атака" Волен Сидеров, но в изявлението си той не обясни мотивите, с които групата му иска удължаване на мандата на техния представител начело на антикорупционната комисия.

Според правилника на НС представители от всички политически сили ще минат през председателското място на тази комисия. Сега е ред на ДПС.

На свой ред председателят на Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси Валентин Николов обясни, че комисията си има вътрешни правила и за всеки сигнал той е въвел следния ред:

"Сигналът се завежда веднага от сътрудник от комисията и то от квотата на СДС. Едва след това сигналът идва при мен. И да искам да скрия сигнал, аз не мога. Посочете един сигнал, който съм скрил и аз на секундата ще си подам оставката. Чист съм пред съвестта си", отсече той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

132

До 142

преди 13 години

Няма Баце -на изчезване стещо не питаш баба ти - тя по интелигентна ще ти обясни що го мразии те е близо- на мен не ми се занимава да обяснявам на такива като тебняма сми- но помоли баба ти - все пак рода еили влез с сайта на БНТ - напиши " Костов подготвя атака напролет "нещо казано от преди точно 2 години което се сбъдна с поразителна точностно по принцип от твойта секта излизане и лечение -нямагледай -може да ти помогне

131

до 142

преди 13 години

Като се разрових да видя кои са тия дето толкова ненавиждат този човек Костов, ми просветна. ДС и КГБ мразят Костов; Президента мрази Костов; Комунистите мразят Костов; За Доган Костов е Врагът; Царя измами Костов; Волен съска срещу Костов; Янето лае срещу Костов; Кошлуков мрази Костов; Явор Дачков храчи по Костов; Стефан Гамизов лае по Костов; Мафията ръмжи срещу Костов; Ченгетата слагат капани на Костов; Пресата на Тошо хули Костов; Телевизиите очернят Костов; Божидар Димитров мрази Костов; Баба ми не обича Костов; Дядо ти фъфли срещу Костов; Питах един ***, и той мрази Костов... И Бойко не харесва Костов... Всички по-горе, мразят Костов...? До сега обаче, не ми се е случвало да срещна човек, който да мрази Костов, и той да не се окаже мутра, комунист, ченге или изкуфял ***. Жадувам да се появи друг, за да застана до него. Но няма...!

130

Анонимен

преди 13 години

Това е снимка от бъдещето - направена е на подсъдимата скамейка в момента прокурорът му чете обвинителния акт който трае 40 денаКостоф не издържа на истините и доказателствата на свидетелитеи се държи за глупавицата - тоя път прокурорът действа по правилата и присъдата е рекорд в историята на човечеството 500 доживотни

fallback