Фрегатата "Дръзки". Снимка: Булфото
fallback

"Решението за изпращането на фрегатата „Дръзки” в Средиземно море бе взето, въпреки че от НАТО не беше пристигнало такова специално изискване", обяви в парламента червеният депутат Атанас Мерджанов.

По думите му решението за изпращането й е станало, без Министерството на отбраната да запознае правителството с незадоволителното състояние на фрегатата и без да е бил уведомен президентът Георги Първанов.

Oще по темата

"Министърът извърши скандално прекрояване на бюджета. Участието на фрегатата ще лиши много дейности за 2011 г. от финансиране", посочи Мерджанов при дебатите по приемане на Доклада за състоянието на отбраната и въоръжените сили на България за 2010 г.

Според него в МО е била извършена истинска политическа чистка.

"Новото ръководство на МО, и при ръководството на Николай Младенов, и при ръководството на сегашния министър Ангелов, доведоха до напускането на директора на Военна полиция, началника на направление „Маркетинг и анализи” и много експерти от министерството", подчерта Мерджанов.

"Ще има ли сили сегашното ръководство на МО да се справи с тежките реалности?", попита депутатът.

"Откъде ще дойдат 2 млрд. лева, каква е обвързаността им с бюджета. Прави впечатление, че под ръководството на Аню Ангелов се обезличава и професионалното ръководство на армията. Коалиция за България не може да подкрепи Доклада за състоянието на отбраната и въоръжените сили на отбраната", заключи депутатът от левицата.

"Когато говорим за национална сигурност, трябва да имаме национално отговорно поведение въпреки политическите ни пристрастия", отвърна му шефката на Комисията по европейски въпроси Моника Панайотова.

Тя посочи, че целите на МО са съобразени с наличните ресурси.

"Прави се цялостна реформа, а не такава на парче", отбеляза депутатът.

Според Панайотова има наличие на ангажирано участие в операциите и добро управление на ресурсите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

105

ivza

преди 13 години

Не че въпроса го поставя БСП.Но е вярно, че всяко стадо си заслужава пастира, а с такъв пастир така ще сме.Предлагам Аню да заложи нещо лично и ако нещо стане с фрегатата или недай боже с бойците-сбогом лични неща, ама той няма нищо-е да му се вземе пенсията и заплатата.Ех, боже слизай и си събирай вересиите.Да сте чули чедото на някой политик да е отишъл на мисия.Не, защото шубето е голям страх.

104

ймойо

преди 13 години

Нали полковника е Ваш човек . Вие го обучавахте в Велико Търновското военно училище . Защитавайте си го ,но песента му всече е изпята .

103

миксер до 72

преди 13 години

Вече няма нужда! Те отдавна ни дърпат конците като роби, заедно с Анкара и Брюксел. Всички ни имат за губерния и роби, от тях. А вие овците само им се усмихваме любезно и се дупим на всеки, де що викне от там. Ако сменят паспортите, ще искам вече вместо в графата "българин" да пише "гей"! Че те на такива ни направиха бе?

fallback