Цачева не одобрява идеята на Първанов за "Белене". Снимка: Булфото
fallback

Парламентарната шефка Цецка Цачева заяви в Сливен, че не одобрява идеята на президента Георги Първанов за провеждането през есента, заедно с изборите, на референдум за АЕЦ „Белене“.

Oще по темата

Тя обясни, че референдуми може да има само по компетенциите на НС, като в случая на ратификацията на международни договори, когато са ангажирани държавни средства.

Цачева за пореден път припомни, че премиерът Бойко Борисов неколкократно е подчертал, че в АЕЦ „Белене“ няма да се влагат средства от държавния бюджет, и така този договор не е от компетенциите на НС.

Тя коментира и идеята на РЗС депутатите да излязат в отпуск до изборите.

„Мисля, че в качеството ми на народен представител не мога да коментирам идея, с която се е събудил един от останалите 239 народни представители”, заяви Цачева.

Тя изрази увереност, че датата за предстоящите избори ще бъде 23 октомври, но уточни, че за президент датата ще бъде определена от НС, а местните се насрочват с указ на държавния глава.

Цачева определи изказването на американския посланик у нас Джейм Уорлик, който обяви, че в България има две съдебни системи – за богати и за бедни, като непремерено. Тя беше категорична, че няма две правораздавателни системи.

 „Много сме напреднали, много е направено по отношение на глава Правосъдие. Разбира се, има още какво да се желае.

Има мониторингов доклад, който очакваме през юни от Европейския съюз. Все още има какво да се желае по отношение бързината на процеса, ефективността”, коментира още Цачева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

57

Ceca pliue po Уорлик

преди 13 години

Ot izkazvaneto na Ceca, se vijda 4e kakto Ceco taka i negovia ottdelionen sa nizvergnati ot GERB. Eto 4etete:Непремерено е изказването на посланика на САЩ у нас Джеймс Уорлик, че в България има две съдебни системи - една за богати и влиятелни хора и друга за обикновени. Като български държавник и политик, намирам за не твърде премерено такова изказване. Най-вероятно то е под натиска на някаква вътрешна емоция", заяви председателят на Народното събрание Цецка Цачева. Според нея в България няма

56

анонимен

преди 13 години

Защо не си направим един референдум сами като всяка вечер от 21:00-21:15 до 01.06.2011г. гасим лампите в домовете си?

55

бостаня

преди 13 години

Па я знам Онуфруй-софийска, щото има място заради непостроения завод за ***.

fallback