Снимка: архив Булфото
fallback

България е намалила с най-много военните си разходи от всички страни в Централна и Източна Европа през 2010 г. Това  показва годишният доклад на Международния институт за изследване на мира (СИПРИ), цитиран от ДПА.

Според базирания в Стокхолм институт България е съкратила  миналата година военните си разходи с 28 процента.

Латвия е  намалила своите с 26 процента, а Албания, Гърция, Унгария, Литва и Словакия - с по над 10 процента.
СИПРИ отчита, че най-големите съкращения на военните разходи в Европа са регистрирани именно в държави от централната и  източната част на континента.

Институтът обяснява тази тенденция с  последиците от икономическата криза и недостига финансови  средства, който изпитват тези държави, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

77

Tina

преди 13 години

Злоупотребяваш!!!Както се разбра, много дечица остават без лечение, защото са оставени извън списъците за финансиране, за да има Държавният фонд за лечение на деца излишък. И защото от парите отделени за деца са крали ЦИВИЛНИТЕ управляващи.

76

фелд-маршалът

преди 13 години

Знаете ли за милион и половина .. колкото струва плаването на онази гемия на месец ... за тези пари ще се спасят животите на 10-20 български деца в тежко състояние. Замълчете !!!

75

фелд маршал

преди 13 години

Онкоболните ни редовно нямат лекарства , родители и телевизии постоянно правят смс кампании за да съберат пари за скъпо-струващи животоспасяващи операции на дечицата си... пенсионерите мизерстват и ядат само боб и хляб ... и на този фон ние имаме издръжка за милиони, за да поддържаме тонове желязо ( танкове, самолети, хеликоптери и тъпата ни ръждясала фрегата ) за да имаме "армия" която трува 1.5 милиона на месец по време на плаване. Това е супер мега грозно и цинично и е жалко !

fallback