Снимка: Булфото
fallback

За намерения със същностно значение за отбраната, международната сигурност и съюзните задължения на страната, президентът не следва да бъде информиран чрез медиите.

Това се посочва в позиция на президента Георги Първанов, разпространена от прессекретариата му, във връзка с казаното от министъра на отбраната, че не е бил длъжен да информира предварително върховния главнокомандващ за предложението си за изпращане на фрегата „Дръзки” за участие в операцията на НАТО "Обединен защитник" в Либия.

Oще по темата
В позицията на президента Георги Първанов още се казва:

След като самият министър на отбраната не е счел за необходимо да информира върховния главнокомандващ на въоръжените сили, то догадката, че това ще бъде направено от парламентарната комисия по външна политика и отбрана звучи нелепо.

Както е нелепо и очакването държавният глава да гадае за намеренията на министъра и да инициира срещи в отговор на тези догадки. Подобна ситуация говори за нежелание за диалог и подценяване на координацията между институциите.

Държавният глава изключва възможността да не е бил обсъждан в Съвета по отбрана към министъра на отбраната въпрос, касаещ една от най-боеспособните и големи флотски единици, притежаваща мощно въоръжение и с голям брой военнослужещи в екипажа.

При това за участие със значимо финансово измерение на фона на ограничения бюджет на министерството, допълва Георги Първанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

124

;-)))))))))))))

преди 13 години

PROROCITE NA SA AGENTI!!!

123

ha-ha-haaaaaae

преди 13 години

GOCE ,GADAI DALI 6TE VI IMA V SLEDVA6TIQ PARLAMENT I DALI TI PO TOVA VREME NQMA DA SI V ZATVORA

122

smrudlio:

преди 13 години

e smurdete eskadroniv du***eto vi milionipogledi sa prikovanisus elecheche i ... sus glas...

fallback