На енергийния министър Трайчо Трайков са му направили един капан, за да го изхвърлят от управлението и да го направят смешен.
Така бившият енергиен министър Петър Димитров коментира скандала с АЕЦ „Белене“ пред Нова телевизия. 

Според него случаят с АЕЦ "Белене" е най-крупният и най-скъпият скандал, който се е разигравал в България и поставя на карта енергийното бъдеще на страната ни.

„Това взе да ми прилича на театър с лош вкус“, коментира Димитров.

Отстрани почти не беше забелязано, че вицепремиерът Дянков лично е водил преговорите, викал е в неделя и руснаците, и шефа на НЕК. А министър Трайков  не е научил за това, посочи Петър Димитров и се позова на думите на премиера Борисов, цитирани по стенограмата на Министерския съвет.

Бившият министър призна, че не е виждал въпросното скандално споразумение, но знае какво пише – „след два месеца да има окончателен договор“.

Още по темата

"Някакво решение би трябвало да се намери, след като две години ги будалкаме – или те ще отидат да се жалват в Париж и да си търсят колко вече, това е друг въпрос", категоричен е Димитров в отговор на въпрос дали той би подписал подобен документ.

По думите му шефът на НЕК има юридическо право да преговаря и да подписва такива документи.
Ако си сложил някого, на който нямаш доверие, възниква въпросът кой ти е казал да го сложиш на такава позиция. Тези, които зависят от НЕК, станаха шефове на енергетиката в България, обобщи бившият енергиен министър.

Според него мъжкото поведение е сега министър Трайчо Трайков да каже сбогом на това правителство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase