Снимка: Булфото

Министърът на земеделието е депозирал оставката си пред премиера тази сутрин. Това съобщи самият Мирослав Найденов, запитан дали ще се съобрази с исканията на СДС и „Коалиция за България” да сдаде поста си.

След като не успя да заблуди репортерите в парламента и стана ясно, че се шегува, обясни: „Трябваше да ви честитя 1 април!”

Найденов определи като опит за дискредитация на действащ министър показаното от СДС писмо на бившия заместник изпълнителен директор в Държавен фонд „Земеделие” Светослав Симеонов.

От вчера Симеонов е аграрен аташе на България в Брюксел.

За първи път днес земеделският министър призна, че двама от заместниците на Калина Илиева във фонда – Светослав Симеонов и Ангел Кенанов, са идвали в кабинета му и да се оплакват от натиск от страна на тогавашната си началничка Калина Илиева.

Земеделският министър обясни, че разполага с аудиозапис, правен от мобилния телефон на един от заместник-директорите във фонд „Земеделие”. От записа ставало ясно, че бившият директор Калина Илиева прави опит да изнуди заместниците си да злепоставят министъра на земеделието.

Още по темата

„Може да е искала да стане министър. Тя с художествена гимназия стана шеф на фонда. Защо да не стане министър”, коментира вероятните мотиви на Илиева Мирослав Найденов.

Той обясни, че записът е предоставен на прокуратурата, но отказа да уточни кой от двамата заместници на Илиева го е правил.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase