Цветан Цветанов. Снимка: БТА
fallback

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов обеща, че след спечелването на президентските избори ще бъдат отстранени посланиците, сътрудничили на бившата Държавна сигурност.

Цветанов каза това пред журналисти, след като присъства на форум по темата.

Той допълни, че се надява, който и да бъде следващият президент, да има политическата воля тази страница да бъде затворена.

Oще по темата

"Не можем да приемем за нормално 45% и повече от посланиците, които в момента представят страната пред света, да са били съпричастни към бившата Държавна сигурност", коментира Цветанов.

По думите му всеки, който е бил съпричастен към бившата ДС, в бъдеще не трябва да бъде назначаван на ръководни постове, които да представляват страната ни.

"Може би този апел и доклад, който беше изпратен към президента, няма да бъде реализиран, защото ако бъде реализиран, самият президент няма как да обясни неговото присъствие на този пост на държавата", допълни вътрешният министър.

Той подчерта, че в политическите кабинети в момента няма съпричастни към бившата ДС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

161

Анонимен

преди 13 години

Бай Цеко, то нали и ти си бил там шофьорин.

160

Дона

преди 13 години

Интересно кога им светна лампата че посланиците са ДС?То не беше ли едно от условията за да те изпратят такъв?А защо нищо не се пише за консулите,За тях е май разрешено.Да не говориме че нямат нужната кфалификация,не говорят и езици,а какво вършат един Бог знае,но ние имаме къде ли непосланици,дори по острови.Е дано новите да са с добри обноски,и да владят поне сносен английски.То пак техните дечица ще са нали те имаха предимствоза Международни отношения.

159

...

преди 13 години

iz4istili sa vsi4ki sapri4astni kam biv6ata DS i sa ostavili sapri4astnite kam nastoq6tata PS policeiska sigurnost palq4ovci kolko sa sladki

fallback