Бойко Борисов. Снимка: Булфото
fallback

В момента водим битка за автомагистрала „Хемус“, защото ако в следващите 10 години тя не бъде изградена, Варна ще остане откъсната от света, заяви премиерът Бойко Борисов, който посети морския град.

„Правим всичко възможно магистралата да бъде включена в европейските оперативни програми след 2014 година“, каза Борисов.

По думите му магистрала е стратегическа за България и страната ни е на прага тя да бъде включена в някоя оперативна програма за следващия програмен период на Европейския съюз.

Борисов посочи, че с изграждането на пътната инфраструктура по южното Черноморие Бургас и пристанищата наоколо ще отклонят към себе си значително повече товари.

Той подчерта, че никое от предишните правителства не е правило опит да включи автомагистрала „Хемус” за оперативно финансиране от ЕС.

Във Варна министър-председателят присъства на освещаването на 20 нови автобуса на за нуждите на обществения транспорт в града.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

235

Анонимен

преди 13 години

Варна е с ГЕРБ, 10г. червените управляват, не сме мръднали напред. Един завод няма, само молове, който вече са полупразни.

234

пф

преди 13 години

полекааа полека размахвай тая ръчичка... паляче че току виж ти се е цепнало сакенцето..от наяждане..

233

хехе

преди 13 години

Веднъж Чък Норис пръднал в общественото пространство и така Боко се пръкнал на бял свят!

fallback