Росен Плевнелиев. Снимка: Булфото
fallback

"Абсолютно недопустимо е в условията на икономическа криза и всеобща стагнация на строителния пазар да се правят политически внушения, които излагат на риск финансирането на проекта и подронват по недопустим начин авторитета на българските институции, строителни и надзорни компании, възложители".

Това заяви по време на парламентарния контрол министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев по повод обвиненията на БСП, че АМ „Тракия“ се строи некачествено.

За всички вложени материали в насипите на магистрала "Тракия" имало протоколи от изпитване от експертите на Централния институт за пътни технологии, както и от независима акредитирана лаборатория.

Протоколите показват, че материалът отговаря на всички изисквания на техническата спецификация за влагане в долните пластове на конструкцията на насипите.

Oще по темата

Освен това възложителят редовно взема проби от обекта, които досега не са показвали отклонение, и в момента се извършва подобно изпитване, каза министърът.

„Въпреки липсата на какъвто и да е сериозен или потвърден сигнал за некачествени материали, разпоредих да се извърши независима експертиза на вложените в насипите материали на магистрала "Тракия", добави Плевнелиев.

"Бих нарекъл това изразходване на експертен ресурс заради политически интриги и сценарии, и то в момент, когато гоним срокове, качество и резултати", заяви министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

223

ГНЕВЕН

преди 13 години

ЛЕЛЕЛЕЛЕЛ не занм да ви псувам ли всичките тука или да плача.20 години всички реват ЩО НЯМА МАГИСТРАЛИ .И сега като се строят АМА ЗАЩО ГИ СТРОИТЕ .НЕРВИТЕ НИ МИ ГО ПОБИРАТ ДА СЛУШАМ НЯКАКВИ ПЪЛНИ ПРОВАЛИ ПО ЦЯЛ ДЕН .ВИЕ НЕ ГИ ЗАСЛУЖАВАТЕ НЕАНДЕРТАЛЦИ ПРОСТИ .КАТО ЧЕТА КОМЕНТАРИТЕ МЕ Е ГНУС ,ЧЕ СЪМ БЪЛГАРИН .ЖАЛКО ПЛЕМЕ СМЕ.

222

не ям асвалт

преди 13 години

едва ли ня някои българин ще му се наложи да кара раздрънканата кола по тези магистрали............а това правителство дето ни накара да работим до гроб никога няма да подкрепя

221

Анонимен

преди 13 години

С материали на Йоско мутрата от неговата кариера край КЕРМЕН ли ще строим магистралите,който е и подизпълнител.

fallback