Лидерът на НДСВ Христина Христова. Снимка: Булфото

Любопитна среща проведоха в Народното събрание лидерите на БСП и НДСВ – Сергей Станишев и Христина Христова.

Тя продължи около половин час, беше закрита за журналисти, а след това и Станишев, и Христова направиха изявления, но един след друг.

Темата на разговорите била „консултации за оценка на ситуацията в страната и за координация на действия, политически и други, които бихме предприели”, както обобщи Сергей Станишев.

Той похвали жълтите като „партия, която има сериозен експертен потенциал”.

„Независимо че БСП е лява партия, а НДСВ в центъра, оценките за това, което се случи в страната, съвпадат на 100%”, похвали се червеният лидер.

После заговори за местните и президентски избори. „Залогът е твърде голям. Той е за бъдещето на България”, заяви той.

Според него през есента ще се реши „дали партиите ще се събудят и ще надскочат своите тесни интереси, за да не се позволи този режим, който е в момента, да се окопае”.

Сергей Станишев напусна „трибунката” и даде думата на бившия коалиционен партньор Христина Христова.

Тя от своя страна също заговори за общото между жълтите и червените.

„Оценките ни напълно се покриват, както и тревогите ни от създалата се ситуация в България”, и предупреди, че тази година щяла да бъде на „предизборна агресия и страх”.

На конкретния въпрос – ще подкрепите ли кандидата на БСП за кмет на София Георги Кадиев и ще издигнете ли обща номинация за президент обаче, отговорът на Христова беше кратък: „Не е говорено за никакви общи кандидатури”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase