Борисов и Вернер Файман Снимка: БТА
fallback

България е надеждна граница на ЕС и в момента – можем да бъдем приети в Шенген още днес.

Това заяви премиерът Бойко Борисов на съвместна пресконференция с федералния канцлер на Австрия Вернер Файман, който е на посещение у нас.

"Критериите и сега се изпълняват, има дребни неща, които трябва да се довършат и ние ще сме готови в срок със всички изисквания. Това се потвърждава и от проверките на граничните пунктове", каза българският премиер.

"Би могло Европейският съюз спокойно да ни приеме в Шенген днес. Имаме една сграда да доизмажем и се надявам до края на февруари да я направим", подчерта той.

"Не може да се каже, че ние сме най-корумпираната държава, дори и думата не е българска", каза Борисов в отговор на въпрос на австрийска медия за корупцията в нашата страна.

"Кой определя коя държава е най-корумпирана в ЕС, по какъв критерий", попита той.

"Направено е много, което се оценява от Европейската комисия и до средата на февруари ще сме готови с изискванията за приемането в Шенген. Границата между България и Турция не е като тази между Германия и Австрия, ние се надяваме, че ЕС няма да ни остави сами да пазим границата на ЕС при увеличаващия се емиграционен натиск", допълни българският премиер.

Oще по темата

"Трябва да бъдат изпълнени всички критерии за приемането на България в Шенгенското пространство, до последната точка – затова отговарят нашите вътрешни министри", каза от своя страна австрийският канцлер. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

384

Анонимен

преди 13 години

Българите заслужават 1000 годишно управление на БСП.Пожелавам им успех на следващите избори.

383

зид

преди 13 години

това ми е любимото"Ние разчитаме на балансираната си външна политика че с арабския свят, с Палестина, и с всички държави там сме в изключително близки, приятелски отношения. Арабският свят прави бизнес в България, на всеки ъгъл има дюнер".ББ

382

анна

преди 13 години

Стига бе ,нали не може да се е изказал толкова елементарно....Не може да има такива шутовски изказвания.....????Просто ми кажете ,че съм халюцинирала..Знаех ,че е повърхностен, ама чак толкова

fallback